torsdag 9 maj 2019

Premiärtur

Ovanligt sent på husbilssäsongen kom vi idag äntligen iväg på årets premiärtur till Trosa. Där har vi övernattat många gånger tidigare. På eftermiddagen i blåsten tog vi en sedvanlig promenad utmed Trosaån. Vi valde att ställa oss vid brofästet. Där har kommunen anlagt en ny tömningsplats. Något märklig utformad tycker jag. Vid marinan har det anlagts sex nya platser med möjlighet till el. Ett nytt företag sköter marinan. Deras prissättning är i överkant tycker jag när det kostar 280 kr/dygn. Den som vill ha el vid marinan får betala 60 kr för elen. Det lär dröja innan vi kommer tillbaka.

7 kommentarer:

 1. Oj det var väl lite i överkant. Läste i en fb-grupp att kodlåsen inte fungerade på toaletterna. Bra med den info, då behöver man inte åka dit och bli förvånad av pris osv.
  Vi står i Valdermarsvik nu, med el 125:-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Någon kod har jag inte sett till ännu eftersom jag valde att betala med Swish.

   Radera
  2. Vad roligt att no är ute. Trosa är underbart att ströva runt i. Att betala dessa summor för en ställplats gör jag inte, av principskäl. Då kommer jag att nyttja butiksparkeringen på vänster sida in till stan. Ha det gott!

   Radera
  3. Kollade idag när vi åkte förbi den parkeringen. Den var fylld med personbilar, längst upp stod det en KABE. Kan tänka mig att folk blir förbannade när det står en husbil den trånga parkeringen och dessutom tar upp två parkeringsrutor.

   Radera
 2. Den ställplatsen bojkottar vi. Hutlösa priser för att övernatta och i Trosa har vi varit tidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker skriva till det nya företaget som sköter Marinan. Provade deras nya tömningsplats innan vi åkte. De har gjutit en betongplatta något bredare än husbilen med staket på båda sidorna. Tömningsanordningen är placerad mitt på betongplattan. Det var omöjligt att träffa rätt.

   Radera
 3. På nya gästhamnsföretagets hemsida att de nu har sänkt priset till 220 kr/dygn vid brofästet och 280 kr/dygn inkl. el vid hamnkontoret.

  SvaraRadera