fredag 26 juli 2013

Fullt på Spiken

Vi blev något besvikna då vi passerade Vänersborg där utbudet av husbilsplatser tydligen är mycket skralt. Marinan valde vi bort, vem vill stå utan utsikt omgiven av ett högt hyreshus, en grå fasad och järnväg alldeles bakom. Vi fortsatte färden och målet blev Spiken nära Läckö slott. När vi kom fram sent på fredagseftermiddagen så var husbilsplatsen mer än överfylld. Det blev en bomkörning, hade varit bra om vi någonstans hade kunna få info om detta innan vi påbörjade resan dit. Vi letade efter ytterligare husbilplatser i Lidköping men valde till slut att åka vidare till säkra Mariestad.

8 kommentarer:

 1. Vi har stått i marinan en gång, men det var nog inte speciellt mysigt. Den gången var vi där i ett jobb, så då var det viktigast att stå centralt dock...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där har man i första hand tänkt sig enbart tjäna en slant och inte brytt sig över att husbilsturister oftast väljer attraktiva platser för natten.

   Radera
 2. Vi har varit i Spiken många gånger. Tala om att vissa är lite tröga, ställplats med el öppnas 1 maj. Då är det väl få som vill ha el. Om ställplatsen vore öppen året om med el, vore det ännu roligare att åka dit. Det finns en stor parkering vid Läckö Slott som du säkert kunde ha parkerat och njutit av naturen där.
  Jag skulle vilja komma till Spiken när de kör den gamla tändkulemotorn som står i hamnen. Jag har alltid varit där fel tid. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De skulle med lätthet kunna utöka husbilsplatsen och med service- och betalautomater se till så att platsen kan hållas öppen hela året.

   Radera
 3. Mariestad är aldrig fel!
  Där har jag varit otaliga gånger och tagit en " Mariestad "!

  Lev väl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stor tillströmning av husbilar har medfört att de har fått utöka området för husbilsparkering. Där finns ju gott om plats.

   Radera
 4. Marinan i Vänersborg är inte bara tråkig utan även väldigt trång. Har stått på parkering under Dalbobron och det har fungerat bra, fin utsikt och promenadavstånd till city. Det händer allt oftare att populära platser blir full om man kommer sent på dagen. Kram, 3M

  SvaraRadera
 5. Vi kunde inte stå under bron p.g.a. en segeltävling och massor av bilar och båttailers.

  SvaraRadera