lördag 8 juni 2019

På bättringsvägen

Det har denna gång tagit lång tid för Kristina att komma tillbaka och kunna gå igen. Hon fick stanna en vecka på sjukhus. Här hemma är det jag som har fått hjälpa henne med allt. Därutöver sköter jag om hemmet, handlar och lagar mat. Nellie, vår lilla fyrbenta solstråle, ingår också i mina sysslor. Husbilen har varit avställd. Den står där snällt vid garaget och väntar på oss. Idag har vi bestämt oss för att ge oss ut på en husbilstur i samband med midsommarhelgen. Då får rollatorn följa med eftersom den numera är en trygghet för Kristina.

10 kommentarer:

 1. Vi är nog många som saknat dig och din familj i cyberrymden. Jag tror att alla också förstår, att vissa stunder kan vissa saker komma att ställas åt sidan. Skönt att läkningen går framåt. Hoppas ni får en fin helg till slut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Matts, tiden har inte räckt till för bloggande. Kristina behöver hjälp hela tiden. Än så länge försöker vi klara av situationen själva, det har dock varit nära för mig att ta kontakt med en biståndshandläggare. Mycket jobbig tid har det varit.

   Radera
 2. Trevligt att se dina rader på bloggen igen. Skönt att frun är på bättringsvägen och att ni kan kommer ut till midsommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nils-Åke, i morgon har jag tänkt ställa på husbilen igen. Jag har saknat husbilslivet. Om allt går som planerat så blir det en resa ner till Östergötland några dagar före midsommar.

   Radera
 3. Trevligt att se lite bloggande här! Önskar bättring!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi försöker göra det bästa av den situation som vi för närvarande har. Livet blir inte alltid som man har tänkt sig.

   Radera
 4. Roligt att det går framåt för Kristina.
  Vill inte komma här och säga vad ni ska göra och inte göra. Vet dessutom inget om eran situation. (jobbar själv inom vården och ser vad som kan hända) Många som hamnar i en liknande situation, väntar för länge med att ta hjälp och till sist så rasar man ihop. Ta under en kortare tid, kanske lite morgon/kvälls hjälp och ha de övriga dygnets timmar tillsammans och gör något fint av dem. Hoppas du inte tar illa upp, vill bara väl och hoppas ni kommer ikapp snart och får njuta av allt igen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina kloka ord, jag har tänkt en del på att kunna få lite avlastning. Har inte kommit till skott pga dåliga erfarenheter från tidigare fallolycka för tre år sedan. Hjälpen kom aldrig på överenskomna tider. Det blev till slut jobbigt för oss, så vi avbokade hjälpen den gången.

   Radera
 5. Skönt att ni kan åka ut igen med husbilen. Visst är det tråkigt att man inte kan få hjälp när man behöver. Så fort man har en person hemmavid räknar dom med att den personen ska orka med att ta hand om allt också. Klappa inte ihop utan försök få hjälp om ni vill det. Men hon kanske frisknar till fort nu när ni kan börja åka ut på kanske kortare trippar med husbilen, det brukar vara vitaminkickar. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska försöka klara sommaren, till hösten kan det bli aktuellt att begära hjälp av något slag. Det enda jag kan komma på i nuläget är städhjälp, det har jag svårt för att också hinna med.

   Radera