fredag 4 oktober 2019

Veterinärbesök

För en tid sedan fick vi en påminnelse från AniCura Hässelby veterinärpraktik om att det var dags att se över  Nellies vaccinationsskydd. Vi har nära till veterinären, bara fem minuter med bil. Nellie var pigg och glad ända fram till andra dörren in till praktiken. Doften som hon mötte signalerade att här vill jag inte vara. Hon ville genast vända och gå ut. Vi var där på droppintid och fick vänta på vår tur. Nellie satt och gnydde mest hela tiden. Det visade sig att Nellie behövde komplettera skyddet mot kennelhosta. Veterinären injicerade vaccinet via näsan. Allt var över på ett litet kick. När vi kom ut ville hon genast ha en belöning vilket hon fick och var genast glad och pigg igen.


5 kommentarer:

  1. Djur och speciellt Nelly, är klokare än vi tror. Funderar ofta på hur många djur upplever slakthusen före avlivandet? En miljö som jag inte skulle vilja ens glänta på dörren till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att Nellie förknippar praktiken med smärta. Vi har ju varit där några gånger när hon har haft ont b.a. i tassarna. Hon tryckte sig hårt mot mig när veterinären tog fram en liten spruta.

      Radera
  2. Både vi människor och djur behöver översyn när det gäller vaccinationer. Hon är ju för söt där hon sitter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nellie gillar att sitta och spana i copilotens stol i husbilen.

      Radera
  3. Ja visst, en frisk och kry hund vill vi ha.

    SvaraRadera