tisdag 1 oktober 2019

Återfall

I december 2014 opererades jag för prostatacancer. Operationen gick bra och biverkningarna är hanterbara. Därpå följde tre positiva år där psa-värdet var omätbart. Förra året 2018 började psa-värdet öka något. Igår ringde min urologkontakt på Prostatacancercentrum inom Capio S:t Görans sjukhus och meddelade att psa-värdet nu har stigit ytterligare och att åtgärder behöver diskuteras. På Prostatacancercentrum samarbetar specialister inom urologi, radiologi och onkologi för att så snabbt som möjligt hjälpa oss drabbade. Inom kort kommer en kallelse för genomgång och planering. Det ser alltså ut som att jag inom kort återgår till att bli en cancerpatient.

6 kommentarer:

  1. Jag lider med er, så mycket som drabbat er. Ändå är ni alltid vid gott mod, de få gånger vi har träffats. Fortsätt med det så klarar ni detta också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detta tror jag att jag också ska klara av. Det sista urologen sade till mig var: deppa inte ihop, detta kommer vi att fixa.

      Radera
  2. Särskilt lustfyllt är det inte, som tur är så har cancern upptäckts på ett mycket tidigt stadium.

    SvaraRadera
  3. Håller tummarna att det går bra även denna gång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det känns tryggt att ha blivit kollad varje år efter operationen. Misstänker att det blir strålning denna gång.

      Radera
  4. Nu har kallelsen till Prostatacancercentrum på Capio S:t Görans sjukhus kommit, inleder med en provtagning redan den 17 oktober.

    SvaraRadera