söndag 19 april 2020

Fredsduva

Plötsligt kom det en stor vit fågel flygande mot oss på altanen där vi satt i solen och drack kaffe. Nellie började naturligtvis skälla på en gång. Det gjorde att fågeln, som var en helvit duva, satte sig på ett räcke en bit ifrån oss. Först trodde vi att det var en fiskmås. Den satt kvar länge och vi började fundera på om den ville förmedla något till oss. Jag smög in med Nellie för att hämta kameran. Efter en bra stunds vila så hoppade duvan ner på gräsmattan och började äta av nysådda gräsfrön. Vi blev oroliga att grannens båda katter skulle komma. Vi satt därför kvar och vaktade duvan tills den flög vidare.

5 kommentarer:

  1. Men vad trevligt! Vi som alltid har Gevalias slogan framför oss, "Oväntat besök". Här kan ni verkligen gå i god för detta, fast med kanske med en annan slogan, "Weibulls Fröhandel" i stället. Håll undan grannes katter bara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var verkligen en överraskning, det har aldrig hänt tidigare. När den kom med utslagna vingar så såg den ut att vara jättestor och vi började fäkta med armarna för att skydda oss. Fåglar på marken är förmodligen lockande villebråd för en katt.

      Radera
  2. Den var verkligen vackert vit, undrar vad den ville berätta med sitt besök.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den såg från början ut att vara väldigt trött, det visade sig efter en stund att jag inte behövde smyga med kameran. Jag kom till slut så nära att jag försökte ta duvan med händerna. Läste på nätet att dessa vita duvor är mer eller mindre tama. De söker sig vanligen till människor där det finns möjligheter till mat.

      Radera
  3. Vi kom fram till att det var en nära släkting som hörde av sig på detta sätt. Hon avled förra året.

    SvaraRadera