tisdag 7 april 2020

Positionsljus

Det kändes aningen olustigt när jag idag åkte till Opus Bilprovning för den årliga kontrollbesiktningen av husbilen. Anledning var att jag igår upptäckte att ett av positionsljusen hade slocknat. Tog genast fram några verktyg för att försöka åtgärda felet. Försökte förstå hur jag skulle kunna göra och fick ge upp efter ett tag. Ställde istället en fråga i KABE Husbilsklubb på Facebook och fick då veta att utbyte av hela lampan är rekommenderad åtgärd. Husbilen blev godkänd även denna gång trots att positionsljuset inte lyste. Besiktningsmannen bara pekade på positionsljuset.

5 kommentarer:

 1. Om något slocknar av all den nya ledbelysningen som vi installerat på jobbet, måste vi byta hela armaturen. Så är det i den nya världen. Jag gillar det inte, men måste acceptera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessbättre så tror jag inte att ledbelysningen ska behöva bytas lika ofta som traditionella glödljus och lysrör. Energiförbrukningen på ledarmaturerna är avsevärt lägre än glödlamporna. I vårt fall med positionsljuset så tror jag att det handlar om spänningsbortfall. Det ska Bossings få fixa till.

   Radera
 2. Hejsan.
  Hur kan man se vad som står i ”KABE Husbilsklubb” på Facebook. Vad vi vet så är vi medlemmar i Klubben??? ”KABEKLUBBEN”.

  Vill även skriva om att inhandla mat via Växjö Kommun.
  Vi tyckte ju att det lät mycket bra men det var inte så bra.
  Vi har försökt att nyttja tjänsten och det fungerade under all kritik vill vi påstå.
  Men det är inte Kommunen som brister, eftersom dom säger att det inte är kommunen som har tjänsten. Visserligen står det så på den kommunala hemsidan. Men ringer man så hänvisar dom till röda korset. (Och det är där den stora bristen uppdagas.) Det visar sig att man kan endast få inhandlat ifrån ett ställe vilket är ICA MAXI. Således vill man ha något ifrån typ Citygross som vi tycker är en bra butik, för att inte nämna även typ COOP före detta svenska arbetarnas ”KONSUM”. Dessutom sköts transporten av något som kallas volontärer med egna fordon och dessa personer uppges även betala drivmedel till bilen. Alltså får ICA MAXI full valuta kan man tycka. Alla måste handla i deras butik och dessutom behöver dom inte betala något för att varorna leveras hem till brukarna. Och brukarna har rätt till tjänsten genom kommunens försorg enligt hemsidan, för att ej bryta mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att inte nämna om att önskar man lite typ Varor ifrån Systembolaget då är det tvärstopp. Då får man med risk för sin hälsa och andras med för den delen stå och trängas med alla andra i systembolagskön. Glad Påsk på er alla husbils - vänner.
  Mvh. Maj Jan och LOKE.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att gå med i KABE-klubbens FB-grupp så är det bara att meddela att ni önskar ingå i FB-gruppen. Så synd att det inte funkade med matleveranserna. Jag tror att flera företag kommer att börja erbjuda hemkörning av varor. Det krävs dock en hel del arbete i kulisserna för att få det att funka. Glad påsk!

   Radera
 3. Positionsljuset är åtgärdat och fungerar igen. En elektriker på Bossings i Linköping hittade felet som var ett kabelbrott.

  SvaraRadera