torsdag 2 juli 2020

Hemkört

Ända fram till i tisdags har vi fått hjälp av vår dotter Louise med matinköpen till följd av att vi tillhör riskgruppen. Det har varit både tryggt och väldigt bekvämt. Nu gör vi en förändring för att underlätta för Louise eftersom hon och hennes man snart ska flytta. Oavsett vilket företag man väljer för att få maten hemkörd så krävs det ett visst förarbete vid datorn, inköpslistan måste skapas. Och det tar sin lilla tid att pinna för alla produkter som vi behöver. Brukar tänka att det tar ju också tid att åka och handla. Nu testar vi det här med att få våra varor från Coop levererade vid dörren.

5 kommentarer:

  1. Bra att ni är försiktiga. Själva har rört oss som vanligt, men ändå varit försiktiga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är tyvärr väldigt många i Stockholm med omnejd som har drabbats av Covid-19. En granne, bara ca 150 meter från oss, avled för ett tag sedan. Det känns nära och gör att vi är mycket försiktiga och tar inga risker.

      Radera
  2. Återkommer när vi har testat ett tag. Första leveransen fungerade mycket bra.

    SvaraRadera
  3. Vi hade också hjälp med handling tidigare, men numera gör vi det själva. Håller oss till nästan stängningsdags, plasthandskar på och handsprit i bilen. Vissa varor har vi även tagit via internet, som apoteket. Sen finns det en del affärer som vi måste besöka t ex färghallen, men då blir det med utrustning och avstånd. Jobbiga tider nu, men med förnuft så går det bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gäller att tänka sig för, ingen höjdare att drabbas av Covid -19. Vi har en granne som gick bort till följd av coronan, han hade precis sålt sitt hus för att flytta till en ny lägenhet. Grannen dog samma dag som flyttlasset åkte.

      Radera