söndag 23 juni 2013

Grenna hamn

På hemväg från "Skutan" som ställplatsen Skutesjön kallas av många, stannade vi till vid ställplatsen Grenna hamn i Gränna. Avfärden från Skutan blev annorlunda eftersom vi fastnade i leran efter nattens myckna regnande. Bosse var dock snabbt på plats med traktorn och snart var vi på bra underlag igen. Väl framme vid bommen till ställplatsen Grenna hamn inträffade nästa episod. Bommen gick plötsligt ner innan vi hann passera. Ringde Q-park och felanmälde samt fick reda på vad jag skulle göra för att få tillbaka parkeringsavgiften. Vi var flera som drabbades av samma fenomen.8 kommentarer:

 1. Visst var det trevligt i Skutesjön liksom att ha er till bordsgrannar under midsommarlunchen. Jag kommer titta in framöver. Ha en fortsatt bra resa utan flera episoder! Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd bara att vi inte hann äta jordgubbarna tillsammans innan regnet kom.

   Radera
 2. Vi har inte varit vid Skutesjön, men sett bilder nu och det ser väldigt fint ut! Fastna i lera är ju inte så kul däremot, men skönt när man kan få hjälp... Samma sak hände oss här:

  http://www.freedomtravel.se/2012/10/husbilshelg-i-malmkoping/

  http://www.freedomtravel.se/2012/10/om-vi-kom-loss/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gjorde inga försök att komma loss när jag väl kände att jag fastnat. Fick för allra första gången plocka fram dragöglan som inte riktigt passade i gängorna. Ska kolla, rensa och smörja till nästa gång.

   Radera
 3. Det behövs oftast inte värst mycket blöta på gräs förrän vår husbilar får problem. På Skutan gick det ju lätt att få hjälp, men på mindre befolkade ställen måste man ibland tänka före. Missöden som avlöper lyckligt under en resa blir ju ofta bra historier att berätta bland vänner. Kram, 3M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, blött gräs är jag nästan alltid tveksam till att köra in på, som tur var hade Bosse en rejäl traktorgrävare.

   Radera
 4. Att fastna i blött gräs och lera är ganska tröttsamt och med all smuts som sedan lossnar från hjulen och smutsar ned bilen. Dessutom är risken stor för skador vid oförsiktig bogsering. Skönt att du kom loss och kom vidare. I Gränna står jag på andra sidan vägen till halva priset. och utan bommar. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi brukar stå utanför bommen i Grenna hamn. Denna gång behövde vi dock tömma och fylla vatten. Vi fick se flera lustiga beteenden eftersom det kostar 140 kr/dygn innanför bommen och enbart 45 kr/dygn utanför. Några fräcka tyska husbilsturister både tömde och fyllde på vatten trots att de stod utanför bommen. När en person tvättade sin kassett med färskvattenslangen kunde jag inte hålla mig längre. Då gick jag ut och försökte tala med tysken som låtsades inte förstå engelska. Tror dock att han såg att jag var arg.
   Parkeringen till höger, helt utan service, kostar 100 kr/dygn. Där stod det enbart ett fåtal husbilar. Det var fullt innanför bommen och nästan lika många husbilar utanför.

   Radera