onsdag 5 juni 2013

Öppen fiber på gång

I slutet av 1990-talet mässade "fleecetröjan" Jonas Birgersson om att Sverige borde satsa på fiberteknik avseende bredbandsutbyggnaden. Nu har det gått ca femton år och på måndag kommer det en tekniker som ska dra in en fiberkabel till en medieomvandlare i vårt hus. Under våren har det sedan snön försvann grävts i både trädgårdar och i gatan för att dra fram nya fiberkablar till Öppen fiber.

4 kommentarer:

 1. Då blir det snurr på apparaterna!

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det återstår att se hur snabbt det kommer att gå. Förresten, det behöver inte gå så snabbt längre, jag har tid att vänta.

   Radera
 2. Själv har jag ett tomrör på baksidan av huset och har bara att säga ja så kommer det fiber i röret. Men vi tvekar ändå än. En sommarkram från Småland

  SvaraRadera
 3. Då kan jag bara säga som jag sade till en nära granne. Detta att det kommer in fiber i huset kan liknas med den dag då telefonen kom in med sina två koppartrådar. Skillnaden är att fibertekniken inte har någon direkt begränsning då det gäller hastighet och mängden information. Vad som kommer i framtiden och vilka möjligheter detta medför är det ingen som vet.

  SvaraRadera