tisdag 4 juni 2013

Taktvätt och vaxning

Idag när det var lite svalare passade jag på att tvätta taket på husbilen. Det var rejält smutsigt efter vintern och vårens pollentid. I morgon kommer det att vaxas med en nyinköpt polermaskin med två roterande och något oscillerande huvuden. En bra plattform är skönt att stå på för en som har något begränsad rörlighet i benen.
 

6 kommentarer:

 1. Klokt att ha ett rejält underlag att stå på!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, stege funkar dåligt när man ska vaxa. En byggnadsingenjör gav mig rådet för många år sedan att enbart använda en stege vid förflyttning från en nivå till en annan. Man ska aldrig arbeta med något stående på en stege.

   Radera
 2. Du ser ut att ha det väldigt väl planerat för ditt arbete. Förstår knappt inte att du kan ta dig upp på ställningen. Jag förstår att du är envis och inte ger dig. Själv lämnade jag min bobil på Ditec behandling idag. Det gäller att skydda från att alla insekter bränner fast i lacken i sommar. Kram och var rädd om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter olyckan har jag en mycket stark drivkraft till att alltid klara mig själv. Hur illa läget än är. Tror att jag delar det med många i min situation.

   Radera
 3. Det gäller att underlätta ett så tungt arbete så mycket man kan. Har du helt rehabiliterat ditt ben sedan famöses i vintras? Då gäller det att vara extra försiktig. Kanske borde vara så klok som Mats och lämna in bilen på en rekonditionering, det är nog värt pengarna. Men ha ett kul jobb, resultatet blir nog bra! Kram 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då, vinterns skada är helt återställd, värre är det med den tidigare skadan som aldrig blir återställd. Men den har jag lärt mig att hantera och stör mig inte så värst mycket, inte heller när jag spelar golf.

   Radera