torsdag 17 november 2016

Veterinärpraktiken

Idag var det dags att göra ett besök på Hässelby Veterinärpraktik för att komplettera Nellies vaccinationsskydd. Vi fick ta bilen dit. Stannade en bit därifrån och promenerade sista biten. Nellie njöt av stunden, framförallt därför att det fanns så mycket att lukta på nu när snön hade smält. Första dörren in till praktiken gick bra och när jag öppnade den andra dörren blev hon mycket tveksam och ville genast vända om. I väntan på vår tur så satt hon och smågnällde hela tiden, hon ville inte vara där. Det visade sig att hon behövde vaccineras mot kennelhosta som just nu florerar i området. Vaccinet fick hon, efter visst motstånd, som näsdroppar. En sköterska och en veterinär fick ta hand om den processen. Väl utanför dörrarna var allt som vanligt igen och efter en godisbit så var vi åter bästa kompisar.

6 kommentarer:

 1. Tror att Nellie känner igen doften i lokalen och förknippar den med obehag.

  SvaraRadera
 2. De är kul de små djuren. Lilla My har alltid så bråttom in till veterinären . Vi har vår i Gamla Lerberget nedan för Höganäs, och de kommer bra överens Lilla My och veterinär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har märkt att det för varje gång blir allt jobbigare att besöka veterinären. Om några veckor ska Nellies hjärta kollas av en veterinär. Det är ett led i att ha koll på rasen Cavalier och förebygga hjärtproblem. Det ska bli intressant att se hur hon reagerar på detta.

   Radera
 3. Djur ser, känner, anar och är mycket mer medvetna än vi anar. Inte minst Nellie, som har en så snäll Husse & Matte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhållandet att Nellie har koll på läget och det mesta ser jag tecken på ofta. Avvikelser från det vanliga reagerar hon alltid på. Oavsett vad det är.

   Radera