onsdag 8 juni 2016

Möte med buss

På väg hem från västkusten gjorde vi en avstickare till Spiken som ligger på en halvö utanför Lidköping nära Läckö slott. Det är en mysig liten plats med restauranger och diverse små butiker varav flera som säljer rökt- och färsk fisk. Den sista biten av vägen fram till Spiken är mycket smal. Vi kommer ifatt en stor lastbil som reparerar vägbeläggningen och från andra hållet kommer en stor blå buss. Bakom oss har flera personbilar också stannat. Jag kör åt sidan så mycket jag kan vid infarten till en åker, så nära diket det bara går. När bussen kommer fram till oss så gör den kvinnliga föraren ett korstecken. Vi klarade backspeglarna precis. Jag märker att bussen mot slutet kommer närmare och närmare vår bakre högersida. Jag väljer då att sakta sakta köra framåt. Såg att det mot slutet rörde sig om några futtiga centimeter. Vi klarade oss denna gång som tur var.

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, vi hade verkligen tur, det var nära att både vi och bussen hade vält åt var sitt håll. Vi och bussen var utanför asfaltkanten.

   Radera
 2. I Spiken har vi varit många gånger. Trevliga bodar, god buffé i restaurangen, bra toaletter, Birgitta slog "spik" på golfbanan, men varför slår man på strömmen till ställplatsen först 1 maj?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gillar Spiken, men de hade väl kunnat ordna till tömning av grå- och svartvatten. De har ju under flera år plockat in bra med oskattade inkomster under flera år. Det skulle dessutom vara bra om det anordnades några mötesplatser på den smala tillfartsvägen.

   Radera
 3. Spiken är en plats vi återkommer till har även kommit sjövägen en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har tidigare varit svårt att se TV på deras parkering. Denna gång gick det alldeles utmärkt.

   Radera
 4. Dit får vi bege oss när vi åker uppåt nästa gång 😊 Så riktigt trevlig ut!!

  Har du inget att skriva om någon dag så får du här lite inspiration 😉 Det tar en stund, men lite kul är det allt ☀️
  https://varahusbilsresor.se/2016/06/11/the-liebster-award-till-resebloggare/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tråden ska jag ta tag i om några dagar. Har en del att uträtta först.

   Radera